Forfatterbesøg: De Hemmelige Youtubere

Foredraget om De Hemmelige Youtubere tager udgangspunkt i romanen, men fører også eleverne med ind i forfatterens værksted. Det handler blandt andet om ideudvikling, opbygning af karakterer og dialog. Den røde tråd er mine egne erfaringer med at skrive De Hemmelige Youtubere samtidig med, at eleverne også selv bliver aktive og fx skal prøve at lave små dialoger og skabe deres egen, fælles historie.

Om foredraget

De Hemmelige Youtubere var i 2019 både nomineret til børne- og undervisningsministeriets pris, Skriverprisen og til lydbogsprisen Mofibo Awards som årets bedste børnebog.

Kort fortalt handler den om 12-årige Magnus, der bliver drillet med sit store, sorte modermærke. Sammen med klassekammeraten Selma, der også bliver drillet, laver han en hemmelig YouTube-kanal, hvor de er forklædt bag skibriller og store parykker – Magnus tør nemlig ikke stå frem som sig selv, fordi han er bange for at blive mobbet endnu mere. De to børn finder ud af, at de faktisk er sjove – og Magnus får modet til at stå ved både sig selv og Selma.

I foredraget fortæller jeg, hvordan bogen blev til samtidig med, at eleverne får tips til selv at skrive. De bliver aktiveret undervejs ved fx at lave små dialoger, der illustrerer, hvordan forskellige mennesker taler vidt forskelligt – og klassen finder sammen på en fælles historie om YouTube. Der bliver også rig mulighed for at stille spørgsmål.
Bagefter får lærerne et inspirationskatalog, så I kan arbejde videre i klassen.

Varighed: 60 minutter.

Gennem CFU kan De Hemmelige Youtubere læses elektronisk af alle skoleelever, og der er udviklet undervisningsmateriale.
Læs mere her

Der er også mange lærere, der selv har udviklet undervisningsmateriale og publiceret det via Facebook.

Find et rigtig godt eksempel med kapitelopgaver og sjove challenges her

Lav et sjovt undervisningsforløb med De Hemmelige YouTubere 2: En Mellemstor Idiot:
Download gratis arbejdshæfte her

Gode muligheder for støtte

Statens Kunstfond vil gerne have mig ud i landet, og der er gode muligheder for at få dækket en stor del af udgifterne til mit honorar gennem puljen: ’Levende litteraturmøder for børn og unge.’
Puljen kan både søges af skoler, børnehaver og andre institutioner samt virksomheder, foreninger og enkeltpersoner. Med undtagelse af skoler skal der være tale om åbne, offentlige arrangementer.
Ring eller skriv til mig og hør nærmere. Det er vældig nemt at søge.

Kontakt mig på
26 22 98 46
eller
mail@mariar.dk

En vidunderlig bog for tweens


Børn & Bøger

… en herlig, sprudlende roman, hvor mobning bliver sat på plads, genialt og præcist (…), tilsat fin humor. En vidunderlig bog for tweens.

Weekendavisen skriver...


Weekendavisen

Historien giver både plads til sjov og eftertanke.

Spændende og medrivende


Litteratursiden

En fin historie for de 8-12-årige om at skille sig ud og om mobning og venskab. Historien fænger med det samme, den er spændende og medrivende.