Go to Top

Forfatterbesøg: De Hemmelige Youtubere

Med udgangspunkt i romanen ’De Hemmelige Youtubere’ (Gyldendal 2019) holder jeg foredrag for elever i 2. – 6. klasse. Eleverne kommer bag kulissen og hører, hvordan bogen er blevet til – samtidig med, at de selv bliver aktive og får fif til selv at skrive og fortælle historier.

Om foredraget

De Hemmelige Youtubere var i 2019 både nomineret til børne- og undervisningsministeriets pris, Skriverprisen og til lydbogsprisen Mofibo Awards som årets bedste børnebog.

Kort fortalt handler den om 12-årige Magnus, der bliver drillet med sit store, sorte modermærke. Sammen med klassekammeraten Selma, der også bliver drillet, laver han en hemmelig YouTube-kanal, hvor de er forklædt bag skibriller og store parykker – Magnus tør nemlig ikke stå frem som sig selv, fordi han er bange for at blive mobbet endnu mere. De to børn finder ud af, at de faktisk er sjove – og Magnus får modet til at stå ved både sig selv og Selma.

Foredraget om De Hemmelige Youtubere tager udgangspunkt i romanen, men fører også eleverne med ind i forfatterens værksted. Det handler blandt andet om ideudvikling, opbygning af karakterer, dialog og brug af show it frem for tell it. Den røde tråd er mine egne erfaringer med at skrive De Hemmelige Youtubere samtidig med, at eleverne også selv bliver aktive og fx skal prøve at lave små dialoger og arbejde med forskellige karakterer.

Bagefter får lærerne et inspirationskatalog, så de kan arbejde videre derhjemme.

Varighed: 60 minutter.

Gennem CFU kan De Hemmelige Youtubere læses elektronisk af alle skoleelever, og der er udviklet undervisningsmateriale.

Læs mere her: 

http://hval.dk/mitcfu/materialeinfo.aspx?idnr=CFUEBOG1108855&cfuid=1

Gode muligheder for støtte

Statens Kunstfond vil gerne have mig ud i landet, og der er gode muligheder for at få dækket udgifterne til mit honorar gennem puljen: ’Dansk og udenlandsk litteratur til børn og unge.’ Så skal I kun betale eventuelle transportudgifter til og fra København.
Puljen kan både søges af skoler, børnehaver og andre institutioner samt virksomheder, foreninger og enkeltpersoner. Med undtagelse af skoler skal der være tale om åbne, offentlige arrangementer.
Ring eller skriv til mig og hør nærmere. Det er vældig nemt at søge.

Kontakt mig på 26 22 98 46 eller mail@mariar.dk

Anmeldelser

”En fin historie for de 8-12-årige om at skille sig ud og om mobning og venskab. Historien fænger med det samme, den er spændende og medrivende.”

Litteratursiden –

”Historien giver både plads til sjov og eftertanke.”

Weekendavisen

“… en herlig, sprudlende roman, hvor mobning bliver sat på plads, genialt og præcist (…), tilsat fin humor. En vidunderlig bog for tweens.”

Børn & Bøger