Go to Top

Huskunstner

Fortælleglæde og performance

Sammen med skuespiller Lene Poulsen (tv. på billedet) tilbyder jeg et huskunstnerforløb, der tager afsæt i mine bøger Bogstavtyven (Gyldendal 2014), Ordtrolden (Gyldendal 2016) og Sprogheksen (Gyldendal 2019). I alle tre bøger laver et fantasivæsen kuk i sproget, og med dem som inspiration finder eleverne på deres egne fantasivæsner, som også roder rundt i sproget. Efterfølgende får de forskellige forfatterkneb, så de kan skabe en fortælling – og med hjælp fra Lene Poulsen fremføre den som en mundtlig performance. Eleverne får således både redskaber fra forfatterens og skuespillerens værktøjskasse, men vi glemmer alt om retstavning, grammatik og andet, der for nogle elever kan spærre for fortælleglæden.
Forløbet er for 0. – 4. klasse. Det tager en uge og afsluttes med en forestilling for forældrene.

Læs mere om Lene Poulsen på www.lenepoulsen.dk

Skræddersyet forløb

Jeg tilbyder også skræddersyede forløb i børnehaver eller skoler, der tager udgangspunkt i jeres ønsker og behov. Det kan fx være med et skrivekursus for skoleelever eller med et fantasiforløb i børnehaven, hvor vi sammen finder på nogle helt nye væsner og får dem til at leve i historier, som børnene tegner. Det kan også være noget helt andet – eventuelt i samarbejde med en illustrator.
Hvis du har ideer eller ønsker, må du meget gerne ringe eller skrive, så vi kan udvikle noget sammen.

 

Fakta om ordningen

Statens Kunstfond støtter projekter, hvor en forfatter arbejder sammen med børn og unge over en længere periode. Fx i skoler, børnehaver eller på biblioteker. Formålet er at fremme børn og unges møde med professionel kunst (som fx litteratur) i dagligdagen.
Det enkelte barn skal som minimum være sammen med forfatteren i 10-15 timer og fonden betaler op til 75 pct. af forfatter-honoraret, der skal være på 20.000 kroner eller mere. Det vil sige at skolen / børnehaven mindst skal betale 5.000 kroner.
Hvis vi kommer to huskunstnere, skal skolen mindst betale 10.000 kroner.

Læs mere om huskunstnerordningen