Go to Top

Optræden for børn

Det er meget mere end oplæsning, når jeg præsenterer mine børnebøger til fx sommerfesten, ferielandet, i børnehaven, skolen eller på biblioteket.

Ordtrolden

 

Kom og hør den sjove og spændende historie om ‘Ordtrolden,’ når forfatter Maria Rørbæk læser op – og vær med til ordlege og ord-sange. Især for børn mellem tre og otte år.
Sådan kan der stå på plakaten, når jeg optræder med mit show, der tager udgangspunkt i min bog om det mærkelige, behårede væsen, der stikker børn, så de gentager bestemte slags ord. Fx alle ord med L, bandeord eller ord, der betyder noget med mad. Bliver du stukket, skal du gætte hvilken slags ord du gentager, ellers kommer du aldrig til at tale almindeligt.

 

Under selve oplæsningen viser jeg bogens billeder på storskærm. Bagefter klæder jeg mig ud som forskellige personer, der gentager bestemte ord, og så skal børnene gætte, hvad det er for en slags ord. Derudover er der også en sang om ordtrolden.

 

Varighed: Cirka 45 minutter – afhængig af aldersgruppen.

“Super blanding af sjov og læring”
Laila Heskjær Myrwick, bibliotekar på Københavns Hovedbibliotek

 
“Skønt med et fængende børnearrangement, der har bogen som centrum – og som alligevel er meget mere end oplæsning.”
Sandra Paldrup, udvikler og projektkoordinator på Herlev Bibliotek

Krokodillebarnet Karl

 

Hvordan slipper krokodillebarnet Karl af med sin sut? Og hvad sker der, når han ikke længere vil gøre som mor siger? Kom og hør de spændende historier, når forfatter Maria Rørbæk læser op og fortæller – og vær med til krokodillelege og krokodillesange. Især for børn mellem to og fem år.

 

Sådan kan der reklameres for dette show, der tager udgangspunkt i bøgerne ’Farvel sut, sagde krokodillebarnet’ og ’Nej, jeg vil ej, sagde krokodillebarnet.

 

Børnene inddrages aktivt i fortællingerne.

 

Varighed: Cirka 30 minutter

 

Ring og hør nærmere på telefon 26 22 98 46 eller skriv til mig på mail@mariar.dk

 

“Rigtig fin oplevelse – også for de lidt generte eller forsigtige børn, der blev trygge og fik mod på at være med.”
Sara Jørgensen, udviklingschef, Herning Bibliotekerne

Sprogstimulerende forløb

 

Gode historier har en værdi i sig selv – og de har også en sprogstimulerende effekt.  Den bliver endnu større, når børnene ikke nøjes med at lytte, men også inviteres til selv at bruge sproget aktivt ved fx at tale om historien, synge historien, gentage replikker eller dramatisere dele af historien.
Jeg tilbyder sprogstimulerende forløb, hvor en optræden for børnene kombineres med inspiration til fx forældre eller pædagoger, der får fif til selv at lave kreative fortælleprojekter.
Ring og hør nærmere på tlf. 26 22 98 46 eller skriv til mail@mariar.dk

 

Bogstavtyven

 

Bogstavtyven udkom på Gyldendal i 2014 og handler om et lille myggelignende dyr, der om natten suger bogstaver ud af ørerne på børn, så hovedpersonen Anna fx vågner op en morgen uden at kunne sige A. Noget, der er ret besværligt, når man fx er nødt til at sige ununus i stedet for ananas – og ugurk i stedet for agurk.
Et forfatterbesøg om Bogstavtyven varer cirka 45 minutter. Jeg starter med sang (tre små kinesere,) derefter læser jeg bogen op og viser billederne på storskærm og til slut laver jeg ordlege med rekvisitter, så børnene skal gætte hvilket ord bogstavtyven har stjålet. Jeg går også i dialog med børnene om det at være forfatter – og taler med dem om, hvordan de selv kan finde på og skrive historier.

 

Målgruppe 3-8 år. 
Arrangementet varer ca. 45 minutter

 

“Lige i øjet til skoler og biblioteker. Super sjovt og samtidig lærerigt.”
Kirsten Bloch, bibliotekar på Esbjerg Bibliotekerne

“Skøn forestilling. Ungerne var helt med.”
Lenette Anstenrud, bibliotekar på Esbjerg Bibliotekerne

 

Skolens bedste band – for 3. – 6. klasse

 

Dette foredrag skal både stimulere læselyst og give børnene mod på selv at skrive. Udgangspunktet er min bog ‘Skolens bedste band,’ der handler om musik og MGP på skolen – og om drilleri og venskab. Børnene skal læse bogen på forhånd (lix 16), og så fortæller jeg, hvordan den blev til – med henblik på at eleverne selv kan komme i gang. Emnerne er blandt andet ideudvikling, personkarakteristik og opbygning af spænding.
Arrangementet varer cirka 60 minutter.  

Jeg skræddersyr også gerne andre skolebesøg. Ring og hør nærmere på telefon 26 22 98 46 eller skriv til mig på mail@mariar.dk